Meil kõigil on see üks eriti kofeiini-kirglik sõber, kes teab kohvist rohkem kui tervislik oleks. Kui otsid just sellisele sõbrale jõulukingitust, oled tulnud õigesse kohta.

P.S. Kui hoopis sina oled see kohvilembeline sõber, võid lasta “kogemata” sellel nimekirjal oma tuttavate kätte lekkida.

1. Aeropress

Aeropress on mitmekülgne ning kiire viis kohvi valmistamiseks. Aeropressis valmistatud kohv on pehme ning täidlasem kui presskannuga valmistatud kohv.

Kuigi esiti võib Aeropress välimuselt meenutada rohkem mõnd abivahendit mehhaanikatöökojast, on tegemist ühe lihtsaima kohvi valmistamise seadmega. 

Poeta see kohviarmastajale sussi sisse ning pikaajaline sõprus on garanteeritud!

Hind ∼ 35€

2. Kohviveski

Mis oleks parem kui OA barista jahvatatud kohv?

Hommikul ise värskelt jahvatatud OA kohv, muidugi!

Selle asemel, et lasta oad kohvikus peeneks jahvatada, saad seda teha värskelt enne kohvi valmistamist ise.

Kohviveskeid on erisuguseid ning väga erinevas hinnaklassis. See teeb kohviveskist ka kavala ning läbimõelduna näiva kingituse (mida see kindlasti ka on!), mille jaoks ei pea sa kõiki oma sääste korraga välja käima.

Hind ∼ alates 20€

3. Presskann Reisimiseks

Presskann ehk french press on olnud populaarne kohvivalmistamisviis juba ligi 90 aastat. 

Presskann on paljude inimeste köögiriiulitel endale asendamatu koha leidnud ning hea põhjusega – presskannukohvi on lihtne valmistada ning selle maitse on rikkalik ja täidlane. 

Reisimine ei pea tähendama kohvi kvaliteedi osas kompromisside tegemist. Ma ei ole ainuke, kes nii arvab – Stanley ja Kohipress on vaid mõned näited ettevõtetest, kes on klassikalisest termosest kaks ühes presskannu valmistanud.

Reisi-presskannu idee on nii ahvatlev, et kingiks või iseendalegi!

Hind ∼ 40€

OA Experience Coffee elamuskohv

4. OA Christmas Kohvioad

Häbematu OA reklaam?

Hoopiski mitte! OA Jõulukohv on päriselt nii hea, et sobib igaühe kingikotti! Kardemoni hõnguga uudne maitsekohv on täis üllatusi ning ehtsat maagiat.

Kui otsid kingitust, mis ka pärast jõuluaega elamusi pakuks, heida pilk OA teistele Elamuskohvidele

Psst! OA Jõulukohvile on detsembris -22% suurune soodukas!

5. Moka Pot

Moka pot on espressomasina alternatiiv, mida austab iga suurem kohvisõber. Bialetti kohvikann, tuntud ka kui Moka pot, on jäätmevaba kohvi valmistamise viis, mis leiutati aastal 1933 Itaalias. 

Tänu oma espressot meenutavale maitsele, on Moka potist saanud armastatud kohvimasin. 

Moka pote leidub erinevates suurustes ning värvides. Selline kohvivalmistusviis sobib kingiks kõige paremini just kange kohvi austajatele.

Hind ∼ alates 20€

6. Cold Brew pudel

Cold Brew ehk külmpruulitud kohv on kohv, mis on “seisnud” külmkapis 12 kuni 24 tundi. Külmekstratsioonil eraldub kohvist vähem kibedaid ning happelisi ühendeid. Tänu sellele tuleb kohv magusam.

Klassikaliselt juuakse cold brew kohvi jääkuubikute ning tihti piimaga. Pole üllatus, et eriti populaane on see jook palavatel suveilmadel.

Kuigi külmpruulitud kohvi on võimalik valmistada ka riidest koti ning klaasist purgi abil, on kõige levinum selle valmistamine spetsiaalses külmpruuli pudelis.

Kui sul on kingisaajate nimekirjas mõni soojade suvepäevade fänn, oskab ta kindlasti hinnata ka kvaliteetset jahutust cold brew kohvi näol.

Psst! Külmpruulitud kohvi jaoks sobivad eriti hästi tumeda röstiga OA No3 ning keskmise röstiga Brasiilia kohvioad.

Hind ∼ alates 20€

7. Raamat “The World Atlas of Coffee”

Kas sul leidub sõprade hulgas mõni eriti laiade kohviteadmistega sõber? Siis on ta kindlasti kuulnud ka “The World Atlas of Coffee” raamatust. 

“The World Atlas of Coffee” on kohvipiibel, mille jaoks on riiulil koht kinni pandud kõigil maailma tipp-baristadel. Kui tahad oma kõige suuremat kohvisõpra erilise kingiga üllatada, leiad kohvipiibli nii Apollost kui ka Rahva Raamatust.

Hind ∼ 25€

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop